Geplaatst op 26 Reacties

Eviter les carences (fer, calcium, B12 …) | Q&A Nutrition Végéta*ienne Partie 2

Eviter les carences (fer, calcium, B12 …) | Q&A Nutrition Végéta*ienne Partie 2


Vitaminstore.nl

De beste Nederlandse online gezondheidswinkel voor:

Veel mensen zoeken naar:

==>> Bezoek Vitaminstore.nl 
Ma vitamine B12 :
bénéficiez d’une réduction avec le code FDZ544 sur votre première commande sur iherb

L’article sur la vitamine B12 :

La partie 1 : Protéines et régime végéta*ien
La partie 3 arrive bientôt
MES RÉSEAUX SOCIAUX ✌

☆ MON BLOG
☆ INSTAGRAM
☆ TUMBLR :
☆ FACEBOOK
_

Vos questions :
Mon appareil photo : Lumix G5, un objectif 14-42mm
Logiciel de montage : Sony Vegas pro 13.0
Musiques :

Mon adresse mail pro : alice-esmeralda@outlook.com


Vitaminstore.nl

De beste Nederlandse online gezondheidswinkel voor:

Veel mensen zoeken naar:

==>> Bezoek Vitaminstore.nl 

26 gedachten over “Eviter les carences (fer, calcium, B12 …) | Q&A Nutrition Végéta*ienne Partie 2

 1. Bedankt voor deze zeer duidelijke video. Ter informatie weet ik dat sommige plantaardige melksoorten worden aangevuld met B12. De sojamelk die ik koop kan bijvoorbeeld 50% van de dagelijkse behoefte dekken als je er een kopje van drinkt. 😉

 2. Hallo, ik wilde weten, de vitamine B12 die je neemt is in pilvorm om door te slikken? Ik vraag het omdat ik het niet goed begrijp op de site staat “100 zuigtabletten” maar is het om te zuigen of te slikken? Ik heb een probleem met de pillen Ik kan ze niet doorslikken, dus als het niet in drinkbare, kauwbare of opgezogen vorm is, zou ik ze niet kunnen nemen ^^

 3. Hallo, heel erg bedankt voor deze video die ik erg interessant vind. Aan de andere kant op het niveau van de b12 die je koopt zou ik graag willen weten of men een tablet per dag nodig heeft om de dagelijkse behoefte te dekken of meer? alvast bedankt voor je antwoord

 4. Met wat je zegt, kunnen we thee drinken na de maaltijd? Het zal de biologische beschikbaarheid van ijzer niet remmen? (Kleine vraag terzijde, heb je in de medische wereld gestudeerd? :))

 5. Ik heb je kanaal vandaag ontdekt en ik ben heel blij! Ik ben al 6 maanden veganist en je beantwoordt echt al mijn vragen over de tekortkomingen die ik mezelf altijd heb gesteld! je kanaal is geweldig! hartelijk bedankt !

 6. Hallo, ik ontdek je kanaal, geweldig! Ik ben zo vrij om u een beetje uitleg te geven over vitamine B12 omdat ik denk dat u door uw bronnen bent misleid 🙁 De link die u geeft voor informatie over B12 bevat fouten, en in feite is het een commerciële site. Bijvoorbeeld hij adviseert methylcobalamine … omdat de site het verkoopt (en het is veel duurder en minder stabiel dan cyanocobalamine, het blijft slecht en er zijn gevallen van tekortkomingen onder methylcobalamine) We moeten de voorkeur geven aan cyanocobalamine die stabiel is en waarvan de resultaten zijn bewezen en die bovendien veel goedkoper en net zo natuurlijk is (ik zie dat ze cyanocobalamine kwalificeren als “synthetisch” terwijl het is; is onjuist, het wordt gemaakt door bacteriën … en methylcobalamine wordt soms zelfs gemaakt van cyanocobalamine …) Naast andere fouten adviseert hij ook een verkeerde dosering: / Dus het is vervelend dat je deze site aanbeveelt 🙁 (ik vermoed dat je het niet wist). voldoende verstandig zijn: – 3 maal daags 1 mcg (bij verrijkte voedingsmiddelen, maar dit is bijna mission impossible in Frankrijk omdat ze te zeldzaam zijn) – of anders 10 mcg eenmaal per dag (bijvoorbeeld met het supplement Veg1, ik neem deze omdat daarnaast brengt het jodium – ik haat algen en de enige plantaardige bron van jodium ^^ – en andere voedingsstoffen) – of anders 2000 mcg eenmaal per week – of 5000 mcg eenmaal per 15 dagen cyanocobalamine (minder vaak, meer moet worden ingenomen) onmiddellijk, omwille van actieve of passieve opname) Zie dit document over B12 door gezondheidswerkers: https://dl.dropboxusercontent.com/u/40648100/dietethics/Vitamin_B12_FR.pdf Als u betrouwbare en serieuze informatie wilt, kunt u bezoek (en adviseer) de site van de Société Végane: http://www.vivelab12.fr/ en hun Facebook-groep “Vive la B12!” (inclusief hun uiterst volledige dossiers, niet alleen over B12 maar over voeding v égane) waar ze werken om goede voorlichting te geven over de gezondheid van veganisten en alle vragen te beantwoorden. Evenzo wordt B12 helemaal niet gevonden in ongewassen groenten of in aarde (http://www.vivelab12.fr/b12-intestinale/). Sommige boerderijdieren worden aangevuld met B12 of kobalt voor opbrengstproblemen (het laat ze sneller groeien): (En ik wilde je ook waarschuwen dat zoals je zegt om spirulina te eten, het uit voorzorg beter is om het niet tegelijkertijd te doen als B12 omdat het analoge moleculen bevat die de absorptie kunnen verstoren. Voor vitamine D is degene die in de apotheek verkrijgbaar is niet veganistisch (gemaakt van vis: /) maar er zijn er enkele (DPlantes, of Vitashine, ik neem Vitashine, 2 tabletten van 2500 IE per week. Namelijk dat 80% van de bevolking een tekort heeft aan vitamine D, het is niet het voorrecht van Hihi veganisten. Ik hoop dat je mijn post leest want het is niet alleen belangrijk voor je volgers maar ook voor jou :)! Ik zal met plezier naar je andere video's kijken! Goedenavond

 7. Kunnen we B12 vinden in apotheken? 🙂

 8. De basis van een goede voeding is gevarieerd eten. We zullen zeker niets missen.

 9. Vitamine B12-bacteriën groeien niet in de dikke darm ??

 10. Hallo Alice! Je zegt dat je 2 keer per week je B12 slikt, 500 mcg, ik raak een beetje de weg kwijt, sommigen zeggen 1500 anderen 2000. Waarom?

 11. Goedenavond, ik heb bloedarmoede en ik heb geen vitamine b12-tekort, ik doe al 3 weken b12-injecties maar ik voel me niet goed, ik ben nog steeds duizelig en ik tril en ik ben nog steeds nerveus, voor ijzer weet ik beter ik neem tardiferon b 80 het is 4 maanden geleden maar mijn probleem heeft deze vitamine b12 niet. Gelieve wat mij adviseren. bedankt Najla Duitsland

 12. Hallo, ik heb nog nooit gehoord dat calciumgebrek vegetariër of veganist is. .. wetende dat melk geen voedsel is dat de mens zou moeten eten, zie ik niet in hoe de mens het zou kunnen missen. persoonlijk: een paar jaar geleden heb ik een bloedtest gehad waarbij calcium was inbegrepen en het niveau was volkomen normaal wetende dat ik al een paar jaar veganist was en dat ik geen supplementen of verrijkte producten slikte (type sojamelk). Voor ijzer vergemakkelijkt het appelzuur in appels, het citroenzuur in citrusvruchten en vitamine C, zoals je in de video zegt, de opname ervan. Voor zink vertegenwoordigt volkorenbrood een heilige dagelijkse dosis van ongeveer 4 mg per 100 g om te combineren met noten, enz. Een zinktekort is echter, net als vele andere, niet voorbehouden aan vegetariërs. Op dit goede vervolg. 😉

 13. Ik beken dat ik schuldig ben aan het mokken van B12 … probeerde het een tijdje vol te houden met een snelheid van één capsule per dag, maar eindigde met een gezicht vol acne! Zou het opnieuw moeten proberen door mijn vangsten wat meer uit elkaar te houden, maar ik heb geen haast om mijn clafoutis-gezicht terug te krijgen (veganistisch) 8D

 14. ui eigenlijk kunnen we een tekort hebben zodra we niet genoeg variatie eten .. De labels zoals wat betekenen niets, ik kan alleen groenten of aardappelen eten. Ik kan lijk eten en alleen kip eten.

 15. hey denk je dat we al deze tekortkomingen (vooral de b12) kunnen dekken door de pulp aloë vera te drinken (vol vitamines)?

 16. voor de vitamine die je dunne darm al aanmaakt door zijn darmflora

 17. We moeten 800 mg calcium per dag hebben en zonder zuivelproducten zouden we veel amandelen, sinaasappel, cushy ect moeten consumeren … Persoonlijk is het lang geleden dat ik bijna alleen groenten en fruit eet en ik merkte net dat ik elke dag rond de 200 draaide in plaats van 800. Hoe doe je? We gaan niet altijd hetzelfde voedsel eten om calcium te krijgen

 18. Hallo, heb je een bron voor heminisch ijzer die eenvoudig 15% van het ijzer vertegenwoordigt dat door alleseters wordt geabsorbeerd? Het interesseert me erg, het zou me geruststellen en me in staat stellen om mijn mond te nagelen …..

 19. dus veganisten, hoe voelt het om voor de kost afhankelijk te zijn van farmaceutische laboratoria.

 20. Spirulina heeft een b12-analoog waardoor het niet voorkomt. echte B12 uit een ei bijvoorbeeld, zoals je zegt over groene thee met een voedingsmiddel dat rijk is aan heemijzer of niet. Als men ovo-vegetarisch is, denk je dan dat ik hoeveel 39 eieren per dag nodig zou hebben voor een goede dosis B12?

 21. Geweldige video zoals altijd 🙂 bedankt bcp voor deze info, ik wilde je alleen een vraag stellen: hoe vaak slik je je vitamine b12? (Ik ben al anderhalve maand veganist dus daarom wilde ik het weten, heel erg bedankt als je de tijd neemt om me te antwoorden :))

 22. Veganisten zijn zelfs gedoemd een tekort te hebben of hun hele leven pillen te slikken om “gezond” te zijn … het is triest . Moet de feiten onder ogen zien, de mens is omnivoor, maar dat betekent niet dat hij wreed moet zijn tegen dieren en misbruik moet maken van het eten van vlees enz.

 23. + Alice Esmeralda – de vitamine-B12.net-site die u in de bron plaatst, is vals en commercieel; het wordt aan de kaak gesteld door de veganistische federatie: https: //www.facebook.com/groups/veganismevivelab12/permalink/1413413265404448/- vitamine B12 in methylcobalamine-vorm wordt niet aanbevolen, om redenen van stabiliteit en prijs: https: // www .facebook .com / groups / veganismevivelab12 / permalink / 1303519586393817/

 24. Minder …. Gebrek aan informatie over B12 en D …..

 25. zeer interessante video, ik wilde alleen weten hoe vaak ik deze kersenpastilles moet nemen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *