Geplaatst op 29 Reacties

17 VWO Buffers – scheikunde – Scheikundelessen.nl

17 VWO Buffers – scheikunde – Scheikundelessen.nl


Vitaminstore.nl

De beste Nederlandse online gezondheidswinkel voor:

Veel mensen zoeken naar:

==>> Bezoek Vitaminstore.nl 
Uitleg over zure en basische buffers.

Zeker slagen voor je eindexamen Scheikunde VMBO, HAVO of VWO? Meld je dan aan voor de online examentraining van scheikundelessen.nl! Voor € 29,95 krijg je elke week 2 video’s tot aan je eindexamen. Meld je aan op en vergroot je slagingskans!


Vitaminstore.nl

De beste Nederlandse online gezondheidswinkel voor:

Veel mensen zoeken naar:

==>> Bezoek Vitaminstore.nl 

29 gedachten over “17 VWO Buffers – scheikunde – Scheikundelessen.nl

 1. Wat een heldere en duidelijke uitleg! Hier heb ik wat aan, in tegenstelling tot de niet-overzichtelijke uitleg in mijn scheikundeboek! 😉 

 2. 'over het algemeen eigenlijk altijd wel' lol

 3. Goed filmpje! Tis net Walter White

 4. DANK U eindelijk iemand die dit verhaal duidelijk kan maken. De leraren die ik gehad heb hadden of: een zwaar accent waardoor je ze niet kon verstaan, geen verstand van waar ze t over hadden, of geen orde in de les waardoor je je niet kon concentreren…

 5. Dus je krijgt een basische ontploffing hahaha

 6. Heel erg bedankt! Ik snapte er niks van toen mijn lerares dit uitlegde, maar nu snap ik het wel dankzij uw filmpje. 😀

 7. waarom gaat hij van Kz x (HAc)/(Ac-) opeens naar pKz – log (HAc)/(Ac-). waarom veranderd de keer opeens in een min als je alleen keer -log doet dan zou het toch eigenlijk pKz x -log moeten worden?

 8. Hoi Sieger, kun je dus ook stellen dat elk zwak zuur een buffer zou kunnen zijn? Bedankt voor het filmpje in elk geval! Ik heb veel aan uw YouTube account! Matthijs

 9. Maar hoe kan je dan van de pH en pKz naar de concentraties van HAc en Ac-?

 10. oooh die gitaar op de achtergrond, das een mooie

 11. deze meneer kan echt vet goed uitleggen.

 12. aan het begin van de video staat een formule (pH = pKz – log [HAc]/[Ac-] ), dit lijkt op de Henderson Hasselbalch vergelijking. Ik zie meerdere mensen hier vragen over stellen. De Hasselbalch formule is: pH = pKz + log [A-]/[HA] Hier wordt pKz – log (…) gebruikt i.p.v. + log, maar als de zuur / base verhouding 1:1 is, maakt het niet uit. Doorgaans wordt echter wel + log gebruikt in de formule. Ik weet niet zeker waarom hier voor – log is gekozen.

 13. Ik wist niet hoe ik u anders kon benaderen. Maar ik ben aangemeld bij scheikundelessen.nl en via safari kon ik u video’s niet afspelen en nu ik heb uitgelogd terwijl ik het niet kon afspelen ben ik een kans kwijt geraakt om de video te bekijken.

 14. Bedankt voor de geweldige filmpjes en de enorm heldere uitleg! Mag ik vragen met welk programma je je notities in opmaakt? Ik zou het heel graag ook zelf eens willen proberen 🙂

 15. nou wel duidelijke uitleg maar snap er helaas nog geen zak van (niet uw fout, ik ben gwn dom i guess) miss moet ik maar drugs gaan verkopen ofs

 16. Morgen scheikunde examen dus daar gaan we weer

 17. Ik snap het in deze video wel maar dan in mijn boek staat als bufferoplossing geen evenwichtsreactie maar twee aflopende reactiesHPO4(2-) aq + H3O+ aq -> H2PO4 aq + H2OH2PO4- aq + OH- aq –> HPO4(2-) aq + H2O

 18. Wat gebeurt er als je waterstofchloride en ammoniakgas oplost? Ik moet de ph van dat bepalen

 19. Deze gast is zo’n legende he

 20. Bedankt u heeft mijn tentamen gered!

 21. Ik leg het nog wel ff een keer uit voor de mensen die het nog steeds niet snappen:Stel je hebt een X stof met pH = 7. Je voegt zoutzuur tor en de pH blijft hetzelfde. Wat betekent dit? De H3O+ van het zoutzuur moet dus wegreageren want de concentratie H3O+ is dus blijkbaar hetzelfde. Er is dus een base aanwezig waar die H3O+ mee kan wegreageren. Als je Natronloog toevoegt en pH blijft hetzelfde moet er dus ook een zuur aanwezig zijn in stof X. Maar ja een zuur en een base gaan niet samen omdat ze reageren met elkaar tenzij…… ze in tabel 49 binas naast elkaar staan. Al die ~60 stoffen/rijen met zuren reageren niet met de base daarnaast. Dus stof X zou een van die kunnen zijn. Extra:Oke dus nu kan je zeggen: stel er is p mol (van het zuur) dan komt daar q mol bij dan is het dus p+q dan is bij de base (molverhouding) ook p aanwezig en daar wordt het dan -q dus uiteindelijk p-q. Maar omdat q mol heel laag is kan je het verwaarlozen omdat de pH toch niet anders wordt.

 22. … -. .- .–. / . .-. / -. — –. / … – . . -.. … / –. . . -. / -… .- .-.. / …- .- -. / — .- .- .-. / ..- / …. . . ..-. – / .– . .-.. / . . -. / — —- —- .. . / … .- -..- /

 23. Zeer mooi en goed uitgelegd.

 24. wilt u eens een stukkie spelen op sax?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *